Een wandeling door Provençaalse dorpen?

Provençaals dorpje Balazuc in de Ardèche Le Petit Marseillais

Ver van grote steden en drukke stranden nodigen Provençaalse dorpjes je uit voor een lieflijke wandeling!

Onmogelijk om niet te vallen voor de charmes van Provençaalse dorpjes! Elk seizoen heeft een eigen, aparte sfeer, elke dag heeft zijn eigen licht en ambiance. Wij maken je wegwijs doorheen Provençaalse dorpen en nemen je mee voor een wandeling om jouw vijf zintuigen te prikkelen.

Je ogen de kost geven...
Je bent middenin de Provence die rijkelijk bezaaid is met bekoorlijke dorpjes. Ze kijken uit over de valleien, wijngaarden en lavendelvelden in de omgeving. Bewonder het adembenemende landschap en geniet, afhankelijk van jouw wandeltijdstip, van de zon of de schaduw die verstoppertje speelt op de muren. Nog een reden om de Provençaalse dorpjes te bezoeken: zeven dorpen zijn geklasseerd als "mooiste dorpen van Frankrijk". In Ansouis, Gordes en Séguret neem je een duik in de kleurige straatjes en steegjes. Fotografiefanaten hebben hier vrij spel, want de Provençaalse dorpjes en hun filmwaardige decors zijn ronduit betoverend. Oude natuursteen, alomtegenwoordige natuur en een azuurblauwe hemel... je loopt het reële risico dat je nooit meer wil vertrekken!

Ademhalen...
Ver van grote steden en drukke stranden nodigen Provençaalse dorpjes je uit om een rustpauze in te lassen! Trek bijvoorbeeld naar het dorpje Vénasque dat uitkijkt over de wijngaarden, kerselaars en garrigue. Venasque is de ideale plek om de Provençaalse lucht in te ademen, doordrongen van de typische streekaroma's: olijfbomen, moerbeien, jeneverbessen, tijm en rozemarijn bedwelmen je. De aroma's van de Provence zijn letterlijk onlosmakelijk met jouw reis verbonden en zorgen voor mooie vakantieherinneringen.

Luisteren...
Elk dorpje in de Provence heeft zo zijn eigen activiteiten. Luister naar het zangerige Provençaalse accent - herken jij de dialectwoorden? - en laat je meevoeren door de zuiderse cultuur met een eigen levensritme en gewoonten. Overdag mag je dan geen krekels horen, als je je oren spitst, vang je het geluid op van de mistral in de boombladeren en het klaterende water in de fonteinen.

Aanraken...
Wie van oude natuursteen houdt, valt als een blok voor Provençaalse dorpjes. Isle-sur-la-Sorgue, Vaison-la-Romaine, Roussillon en Ménerbes... allemaal typische dorpjes in de traditionele bouwstijl. Elke plek heeft haar eigen wonderen. Of je nu vooral van de architectuur of het natuurschoon houdt: laat je vingers langs de takken en bladeren glijden en dompel je handen onder in koele stroompjes en fonteinen. De Provence beleef je met heel je hart of helemaal niet! 

Source: