Gevoelige huid

Gevoelige huid: de 6 dingen die u moet doen om dit te beperken!

Gevoelige huid

Om de hyperreactiviteit van uw huid geleidelijk te verminderen, moet u als eerste proberen om de aanvallen ze te verduren krijgt, te beperken en haar goed verzorgen.

Hier volgen 6 eenvoudige tips voor het verminderen van de gevoeligheid van uw huid:

 • Tip nr. 1: Bescherm uzelf tegen de zon, door uw huid niet bloot te stellen tussen 11.00 uur en 16.00 uur. En als u wel in de zon komt, draag dan lichte maar bedekkende kleding en een hoed. Als u op het strand zit, vergeet u dan niet in te smeren met speciale zonnecrème voor gevoelige huid met een zeer hoge beschermingsfactor. De uv-stralen hebben een negatief effect op uw huid, voornamelijk op de bovenste, beschermende lagen, die ze beschadigen en uitdrogen. Daarnaast is het ook omdat de hoornlaag van de gevoelige huid onvoldoende water bevat waardoor hij geïrriteerd raakt.
   
 • Tip nr. 2: Pas op met extreme weersomstandigheden: ga warm gekleed EN voorkom dat u het binnenshuis te veel verwarmt in de winter (verwarming produceert een zeer agressieve droge lucht), blijf in de schaduw EN gebruik de airconditioning in de zomer niet te veel ... Deze kleine voorzorgsmaatregelen kunnen een groot verschil maken!
   
 • Tip nr. 3: Vermijd vervuiling (met name uitlaatgassen). Geniet van mooie dagen in het bos, in plaats van op een terras. Dat is een goede manier om uw huid te verzorgen. Gewoon omdat er minder vervuiling is!
   
 • Tip nr. 4: Stop met roken of rook minder. Het is niet alleen goed voor uw gezondheid, uw teint en de jeugdigheid van de huid, maar ook voor uw huidproblemen! Sigarettenrook bevat vele substanties die giftig en irriterend zijn, zoals u wel hebt gemerkt als u terugkomt van een rokerige omgeving ...
   
 • Tip nr. 5: Eet gezond, en vergeet vooral niet de goede vetten in vegetarische olie, vette vis (sardines, makreel, haring ... ) en noten (walnoten, hazelnoten en amandelen ...) Ze zijn rijk aan Omega-3 en Omega-6, waarvan bekent is dat ze de groei en de regeneratie van de huid bevorderen, de vetlaag van de huid versterken en zorgen voor hydratatie. Precies wat u nodig hebt!
   
 • Tip nr. 6: Drink water! Water, groene thee en kruidenthee zorgen voor de hydratatie waar het uw huid aan ontbreekt. Op voorwaarde dat u minstens 1,5 liter per dag drinkt.
Source: